Kunniankukko

Kunniankukko

lauantai 15. kesäkuuta 2019

Lastenohjelmat vaihtavat esittäjää

Olen huomannut sellaisen ilmiön että lastenohjelmat vaihtavat paikkaa. Esimerkiksi vähän aikaa sitten Mummilaakson tarinoita-sarjaa ruvettiin esittämään MTV Juniorilla ja vielä uudistettuna.

Muistan kun joitakin vuosia sitten Tehotytöt esitettiin MTV3:llä ja vielä kokonaisuudessaan sillä 2000-luvulla Tehotytöistä osa esitettiin dubattuna Nelosella. Ohjelmaa taidettiin hieman uudistaa sillä alun perin Tehotyttöjen suomenkielisestä toteutuksesta vastasi Tuotantotalo Werne Oy mutta MTV3:llä se tuntui erilaiselta. Uptempo taisi tehdä joitakin muutoksia Tehotyttöjen suomenkieliseen versioon. Lisäksi MTV3 esitti aikoinaan myös Walt Disneyn lyhytanimaatioita jotka ovat myös siirtyneet Neloselle.

Mummit ei tunnu samalta!

Moni varmaan muistaa että Mummilaakson tarinoita esitettiin aikoinaan Ylellä useita kertoja. Sen suomenkielinen versio tuotettiin osittain Ylen avustuksella sillä kuinka moni tietää, Mummilaakson tarinoita-sarja pohjautuu Japanissa tehtyihin animaatiosarjoihin. Muistan kun alkuperäisessä dubbausversiossa oli eri käännös ja kertojana Leena Uotila ja lisäksi alku- ja lopputekstit olivat suomeksi (esimerkiksi alkuteksteissä näkyi alkuperäiset ääninäyttelijät joista osa on myös mukana uudessa dubbausversiossa).

Uudessa dubbausversiossa taitaa nykyään näkyä suomeksi korkeintaan sarjan nimi sekä mummitarinoiden takana olleet henkilöt eli Tove ja Lars Jansson. Lisäksi lopputekstit ovat nyt englanninkielisiä kuten yhden kerran huomasin.

Nyt mummit ei tunnu enää samalta -ainakaan mun mielestä! Minusta Mummilaakson tarinoita-sarjaa ei olisi tarvittu mitenkään muuttaa eikä niiden esityspaikkaa siirtää sillä kaupoissa on ollut monesti myynnissä DVD-levyjä joissa alkuperäisdubbaus on. Toisaalta kaipa oli hyvä nykyaikaistaa sarjaa hieman vaikka alkuperäinen dubbaus oli parempi - ainakin minun mielestä. Wikipedian mukaan uudesta versiossa jaksoista on leikattu joitakin pätkiä pois mikä ehkä hieman hämmentää minua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti