Kunniankukko

Kunniankukko

lauantai 15. kesäkuuta 2019

Kouluverkko kokee muutoksia

Mediassa on viime aikoina puhuttu pienten koulujen lakkauttamisista sekä koulurakennusten rakentamisesta ja peruskorjauksesta. Lisäksi sisäilmaongelmat on puhuttaneet aika paljon mm. Mikkelin seudulla.


Jokin aika sitten Länsi-Savon kommenttipalstalla oli sellainen kommentti että koneellinen ilmastointi olisi muka pilannut ainakin Urpolan ja Urheilupuiston koulut. Mutta varmasti löytyy joitakin muita syitä sisäilmaongelmiin, esimerkiksi osa ongelmista taisi johtua tulipalon jälkeisistä sammutustöistä tai kosteusvaurioista kuten käyttövesiputken rikkoontumisesta. Sisäilmaongelmat ovat aiheuttaneet oireilua.

Vähemmän peruskouluja?

Viime keväänä kerrottiin että Mikkeliin tulisi aluekouluja jolloin osa pienistä kouluista lakkautettaisi. Esimerkiksi Launiala menettäisi oman peruskoulunsa ellei sitten sen säilyttämiseksi tehtäisi monia toimenpiteitä. Myös Peitsarin koulu joka on tällä hetkellä evakossa Paukkulassa lakkaisi tulevaisuudessa olemasta mutta hyvä jos senkin voisi säilyttää etenkin kun sitä ollaan parhaimmillaan remontoimassa.

Olen jopa miettinyt että pitäisikö osa peruskouluista yksityistää jolloin niiden ylläpitäjä ei olisi enää kaupunki vaan vaikka tukiyhdistys. Lisäksi koulurakennusten tiloista osan voisi jatkossakin vuokrata muillekin, esimerkiksi Raahessa Merikadun koulu on suuremmaksi osaksi vielä Raahen opetustoimen käytössä mm. lukio-opetusta varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti