Kunniankukko

Kunniankukko

maanantai 21. toukokuuta 2018

Vanhasta sotilaskodista monitoimitalo

On alkanut tuntua että vanhasta sotilaskodista olisi syntymässä monitoimitalo sillä Sotkulla on ollut useita käyttäjiä kuten eläkeläisjärjestöt. Lisäksi Sotkuun on tulossa myös kansalaisopiston opetustoimintaa ja iso valkokangas.


Kuvakaappaus Google Maps-palvelusta jossa näkyy Vanha Sotku vuonna 2011.

Vanha Sotku on ollut aika kauan kaupungin omistuksessa. Nimi Vanha Sotku tulee siitä että se on ollut nimensä mukaisesti sotilaskoti ennen Karkialammen varuskuntaa. Vuoteen 2017 asti sen omisti kaupungin nuorisotoimi jolloin sitä vuokrattiin mm. eläkeläisjärjestöille, Mikkelin kehitysvammaisten tuki ry:lle sekä eri tapahtumien käyttöön.

Monitoimitalona se olisi vielä voinut säilyä ja tulee vissiin vielä säilymään sillä nyt siellä on ruvettu järjestämään teatteriopetusta sekä eri kulttuuritapahtumia. Sinne olisi voinut vielä mahtua erityisryhmien kuten eläkeläisten tanssi-illat sillä niiden järjestäminen on nyt siiretty Paukkulaan eikä se ole kovin tilava ainakin eläkeläisille.

Nykytilanne

Nyt Sotkun salissa on kiinteä katsomo ja valkokangas. Ennen vanhaan katsomon joutui rakentamaan siirrettävistä tuoleista. Toisaalta onhan joskus Sotkun ottamista harrastajateattereiden käyttöön joskus pohdittu sillä muistan itsekin olleeni Hattu ry:n kokouksessa joskus kauan aikaa sitten. Ja onhan harrastajateatteritoimintaa tavallaan nyt ruvettu siellä järjestämään sillä kansalaisopiston omien ryhmien kuten Mikkelin revyyteatterin lisäksi myös VANU ja Kulttuuriosuuskunta Kuka järjestävät kesäksi 2018 teatteriesityksiä. Opetustoimintaa voi järjestää myös opiston ulkopuoliset toimijat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti