Kunniankukko

Kunniankukko

sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Onko ammattilainen parempi kuin harrastaja?


Jokin aika sitten kävin kiivasta vääntöä polkupyörän korjaamisesta. Kerron siitä tässä artikkelissa ja samalla paljastan eräitä vinkkejä polkupyörän kunnossapidosta.

Edellinen polkupyörä hajosi viime syksynä muutamia kertoja, vuonna 2018 ehkä 5-6 kertaa etenkin kun tuulisina iltoina se on joskus kaatunut itsekseen. Tai oikeastaan punainen Helkama-pyörä hajosi muutamia kertoja, sen sijaan violetista Helkamasta hajosi lähinnä takarengas mutta kuitenkin päätettiin vaihtaa uudet renkaat.

Monesti olen korjattanut pyöräni sekä kahdessa polkupyöräkorjaamossa (Mikkelin Polkupyörähuolto ja RM-Vauhtipyörä) ja joskus jopa työpaikallani Savosetissa. Ainoat huoltotoimenpiteet mitä osaan pyörälläni tehdä on pyörän puhdistaminen ja vanteiden kiristäminen jota opettelin viime syksynä, tosin helpompaa on ehkä viedä pyörä huollettavaksi joko polkupyöräkorjaamolle tai jopa edunvalvojan luokse.

Polkupyörän huolto kuuluisi olla ehkä enimmäkseen ammattilaisten käsillä mutta itse voi ainakin vaihtaa renkaat ja öljytä ketjut. Etenkin jos pyörä tarvitsee joitakin varaosia, toisaalta myyväthän pyöräliikkeet nykyään myös varaosia.

On suositeltu että pyörän vaihtaisi välillä uuteen koska pyörät kuuluvat aika nopeasti eikä niitä pysty aina huoltamaan. Käytetyillä pyörillä on jopa enemmän ongelmia kuin uusilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti