Kunniankukko

Kunniankukko

perjantai 18. maaliskuuta 2022

Kaupunki etsii säästökohteita

Mikkelin kaupunki on viime aikoina joutunut etsimään säästökohteita talousvaikeuksien vuoksi. Jotkut säästökohteet eivät ole aina miellyttäneet kaikkia mutta vaikuttaisi siltä että ainakin Launialan koulu on pelastettu ja matkailuneuvonta saanut uuden paikan kaupungin virastotalosta.

Aika harvoin tulee päivitettyä tätä blogia johtuen siitä että viime vuonna keskityin aika paljon tubettamiseen ja muihin blogialustoihin joissa vaikutan nykyään enemmän. Mutta nytpä päivitän koska tämä on ajankohtainen asia.

Asiointipisteelle uusi paikka

Viime vuonna kaupunki suunnitteli asiointipisteen ja matkailuneuvonnan siirtämistä kirjaston yhteyteen mutta sitä moni vastusti aika paljon. Nyt matkailuneuvonta toimii kaupungin virastotalossa mutta sen sijaan yhteispalvelupisteelle ollaan taas etsimässä uutta paikkaa.

Kirjaston rinnalle ehdottaisin joko musiikkiopiston vieressä olevan kerrostalon katutasoa tai Kirkkopuiston laidalla olevaa toimistotaloa. Toisaalta se toimistotalo voisi olla remontin tarpeessa sillä olen miettinyt voisiko siitä tehdä jotenkin esteetön.

Lentokentälle kiinteistöyhtiö

Osa kaupunginvaltuutetuista olisi valmis luopumaan Mikkelin lentokentästä joka on tosin ollut kovassa käytössä sillä sen pääkäyttäjiä ovat Puolustusvoimat. Parhaimmillaan Mikkeli käy neuvotteluja Puolustusministeriön kanssa toiminnan rahoittamiseksi.

Itse olen miettinyt että voisiko lentokentän ympärille perustaa kiinteistöosakeyhtiön jolloin kaupunki voisi myydä sen nykyisille toimijoille. Tai miksei Puolustusvoimat voisi ostaa lentokentän kokonaan itselleen.

Uimahalleista yksi kokonaan kaupungin nimiin?

Mikkelin kaupunki suunnittelee yhdestä uimahallista luopumista kokonaan jolloin yksi olisi kaupungin nimissä ja toinen jonkun toimijan nimissä. Minä ehdottaisin Rantakeitaan eli Rantakylän uimahallin myymistä vaikka liikunta-alan toimijoille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti