Kunniankukko

Kunniankukko

perjantai 23. lokakuuta 2020

Päiviönkatu vaarallisin risteys?

Vähän aikaa sitten Länsi-Savossa on ollut juttua Mikkelin liikennepulmista. Yhdessä lehtijutussa jopa mainittiin neljän tien risteys Suomen pankin liiketalon kohdalla jolle on ehdotettu liikenneympyrää.

Minulle risteys ei välttämättä aina ole ollut vaarallinen mutta muistan että joskus kauan aikaa sitten jouduin pieneen kolariin, ajoin vahingossa autoa päin. Mutta sen jälkeen olen ollut varovainen sen suhteen vaikka tietysti välillä pelottaa.

Jos liikenneympyrää pitäisi rakentaa siihen risteytykseen se vaatisi aika paljon muutoksia alueelle kuten ajoväylien laajentamista. Toisaalta liittymää varmasti parannellaan aikanaan ja se käy ilmi Mikkelin kaupungin viisaan liikkumisen suunnitelmasta joten luulisi sille löytyvän muitakin vaihtoehtoja.

Lisäksi kuntalaisaloite.fi-sivustoilla on myös ehdotettu joitakin ratkaisuja liikennepulmiin muualla Mikkelissä kuten Tuskuun kevyen liikenteen väyliä ja Porrassalmenkadulle uutta suojatietä. Ainakaan keskustassa uusille suojateille ei vaikuttaisi olevan tarvetta.

ps. Aloitin tämän artikkelin kirjoittamisen vuonna 2019 ja nykyään Suomen pankin liiketalossa toimii Terveystalo joka siirsi pari lääkäriasemaa Päiviönkadulle, tosin rakennuksen omistaa joku mikkeliläinen rakennusalan yrittäjä ja Terveystalo on siinä vuokralaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti